23948sdkhjf

Ikke kun fokus på omsætning og bundlinje: Sådan vil dagligvarekoncern komme krænkende adfærd til livs

Dagligvarekoncernen Dagrofa arbejder sammen med en forening om at skabe en mere inkluderende arbejdsplads

Der har været enkelte tilfælde af krænkende adfærd blandt de 14.000 ansatte, som arbejder i en af dagligvarekoncernen Dagrofas mere end 500 butikker landet over.

Det tager man meget alvorligt, hvorfor man aktivt arbejder på at forebygge sådanne tilfælde.

Det siger koncernchef Tomas Pietrangeli i forbindelse med offentliggørelsen af Dagrofas årsregnskab onsdag.

- Med 14.000 ansatte vil der være enkelte tilfælde. Det er ikke et specielt stort problem, men vi er i en koncern med så mange mennesker fokuseret på, at man selvfølgelig opfører sig ordentligt over for kolleger og kunder.

- Derfor arbejder vi på at italesætte, hvordan vi gerne vil have, man er over for hinanden. Det mener vi, er vigtigt at italesætte i den tid, vi lever i, siger han. 

Koncernchefen kan ikke at komme ind på de konkrete tilfælde, eller hvad de helt præcist dækker over.

Sundhed og mangfoldighed

Arbejdet med at forebygge krænkende adfærd er en del af et større arbejde med at gøre Dagrofa-koncernen til en arbejdsplads, hvor de ansatte skal trives.

- Dertil ønsker Dagrofa at fremme medarbejdersundhed og mangfoldighed, så der er plads til alle uanset køn, alder og etnicitet, skriver koncernen i sit årsregnskab onsdag.

- Det gøres blandt andet i samarbejde med lokale kommuner og jobkonsulenter, som medvirker til integration af udenlandske medarbejdere og medarbejdere i løntilskud.

Dagrofa er desuden blevet medlem af foreningen Lige Adgang som en del af processen. Foreningen arbejder for at skabe et arbejdsmarked for alle.

- I 2022 fortsatte forankringen af krænkelsespolitikker og -retningslinjer med implementeringen af nye processer og yderligere kommunikation blandt andet via lederwebinarer, lyder det:

- I 2023 vil Dagrofa arbejde videre med at afdække, hvad koncernen kan gøre for yderligere at styrke forebyggelsen og håndteringen af krænkende adfærd.

/ritzau/

Se nøgletal for:
Læs mere om: dagligvarehandel
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.662